Att välja cykel, användning före stereotyp

Att välja cykel, användning före stereotyp

Dam- och herrcyklar har generellt olika användningsområden. En damcykel är oftast bättre när saker ska fraktas, i och med att en herrcykel mycket sällan är försedd med en cykelkorg. Visst finns det en pakethållare på de flesta herrcyklar, åtminstone de klassiska (inte mountain bikes och racercyklar), men den slutna ramen innebär också att det blir svårare att stiga av och på. Om man lastar tungt på pakethållare kan det således bli omständligt att när man ska iväg, och när man ska stanna. Samma gäller om man skjutsar ett barn på en bakmonterad cykelsits, till exempel.

För den som ska skjutsa småbarn är det betydligt mer praktiskt med en öppen ram, eller ”damcykel”.Många män drar sig för att köpa en damcykel just på grund av vad det förknippas med – men är det verkligen nödvändigt att tänka så? Båda varianterna har helt enkelt sina olika för- och nackdelar. Risken finns att man, med en herrcykel, förr eller senare glömmer av sig och råkar sparka till barnet vid av- eller påstigning.

Sluten ram mer effektivt

En cykel med sluten ram, en herrcykel, är generellt mer stabil. Det innebär dock inte att man nödvändigtvis vinglar mer på en cykel med öppen ram, en damcykel. Anledningen till att man inte tävlar med ”damcyklar” är för att det sker en effektförlust med konstruktionen. Det är dock inget om gemene man behöver tänka på eller nödvändigtvis märker av särskilt mycket. Åtminstone inte om man använder cykeln för att pendla till jobb, gym, skola eller matbutiken.

Det är när man tar i och gör en ansträngning, till exempel när man ska åka upp för en brant backe, som skillnaderna märks. Det är enklare att göra det med en herrcykel. Med det sagt, så har skillnaderna blivit mindre. Tidigare var herrcyklarnas ramar i princip horisontella, men så ser det inte riktigt ut längre. Det finns normalt en lutning, som varierar mellan olika modeller.

Vill man åka fort och långt är en herrcykel alltså bättre än en damcykel. Det gäller helt enkelt att välja cykel efter behov. En cykel med öppen ram är bättre för den som ska frakta saker, generellt.

För- och nackdelar med Nike och deras skor

För- och nackdelar med Nike och deras skor

Dags att köpa nya skor? Ett av de allra populäraste märkena på marknaden, åtminstone när det kommer till att klä sig ledigt, är Nike. Förutom det välkända varumärket har de även ett antal andra skor under sin regi, bland annat Converse och Jordan. Mest välkända är dock kanske just Nike-märket, och i den här texten tittar vi lite närmare på vilka för- och nackdelar som finns med att köpa skorna.

Fördelar

  • Märket. Som så ofta när man handlar kläder, är det delvis märket man betalar för. Att kändisar som till exempel Tiger Woods och Lebron James bär Nikes regelbundet har säkerligen drivit på försäljningssiffrorna en hel del. Det, och en rad andra samarbeten, har bidragit till att Nike har lyckats hålla sitt varumärke bland det mest populära i världen när det kommer till skor.
  • VD:n Mark Parker har beskrivit sig själv som en produktnörd. Kanske har det bidragit till att skoföretaget ofta ligger i framkant när det kommer till material och utformning. Ett exempel på det är deras Flyknit-teknik, som gör skorna välformade i ett mycket lätt material. Ett annat exempel är Hypercool, som ger skorna mycket bra ventilation.
  • Bekväma. Många bär dessa skor för att de helt enkelt anses vara väldigt bekväma.

Nackdelar

  • Japp, det kostar. Priserna på Nikeskor är relativt höga jämfört med hur det ser ut hos många av konkurrenterna. Många tycker att det är värt det, medan andra hellre köper ett par sneakers från ett annat varumärke. Om märket i sig inte är viktigt, är det möjligt att man kan hitta ett par mycket billigare skor som ändå kan göra en nöjd.
  • Begränsat sortiment. Det är egentligen inget konstigt, men det är svårt att köpa skor från Nike till mer formella sammanhang. De har helt enkelt hittat sin nisch, och det är främst för träning som skorna är formgivna. Dock är det många som bär dem som en del i en vardaglig outfit, men vid högtidliga tillfällen är det knappast förstahandsvalet.

Sloggi trosor

FÖRÄLSKA DIG I SLOGGIS HÄRLIGT BEKVÄMA MODELLER

Upptäck sloggis unika modeller i Feminints nätbutik. De kommer att övertyga dig med sitt härligt mjuka material och för att de är så sköna och bekväma! sloggi är sköna underkläder i mikrofiber och härliga basmodeller för varje dag som du kan kombinera perfekt. Det andningsaktiva och supermjuka Sensitive Touch–materialet som alla sloggi-trosor är tillverkade av kännetecknas av förstklassig bearbetning och perfekt passform. Och för att våra sloggi–modeller ska vara ännu mer behagliga har de inga störande etiketter. Dessutom har ingen sloggi–trosa några som helst sömmar – därför ligger den perfekt mot kroppen och syns inte utåt, inte ens under riktigt tajta kläder. Upptäck det stora urvalet av riktigt bekväma sloggi–underkläder i mikrofiber för varje dag som garanterat kommer att bli dina favoriter. Alla sloggi–modeller är tillverkade av temperaturreglerande mikrofiber som ger ett optimalt kroppsklimat, som till exempel hipstertrosorna, medan damstringtrosorna i sloggi–kollektionen är båda romantiska och charmiga. Och naturligtvis hittar du hos oss även en sloggi–bh som matchar våra trosor, stringtrosor och hipstertrosor perfekt. En sloggi–bh kommer att överraska dig med sitt supermjuka och silkeslena material och alla härliga färger som ger din garderob nytt liv. Det spelar ingen roll vilken sloggi–bh det är som du letar efter. I Feminints nätbutik kan du välja mellan en sloggi push up–bh för ett fantastiskt dekolletage eller en bh med bygel för maximal rörlighet. Du kommer att älska den nya sloggi–kollektionen i Feminints Online Shop!


SLOGGI – MIKROFIBERUNDERKLÄDER: BEKVÄMLIGHET DYGNET RUNT
I sloggi underkläder av mikrofiber från Feminints nätbutik kommer du att känna dig riktigt behaglig hela dagen – helt utan störande sömmar och etiketter som kan kännas obehagliga. Upptäck deras sömlösa sloggi WOW! stringtrosa som ligger behagligt mot kroppen genom det supermjuka materialet och som tack vare de ljusa pastellfärgerna är nästan osynlig under dina kläder. Naturligtvis finns också en matchande sloggi–bh för vår sloggi WOW! stringtrosa. Vare sig du bestämmer dig för en sloggi–bh eller en sloggi–trosa: Det supermjuka mikrofibermaterialet som alla sloggi–modeller är tillverkade av ger maximal bekvämlighet dag för dag. Och vill du ha lite extra i reserv finns våra härliga modeller också i flerpack. Vare sig du föredrar en taitrosa, en hipstertrosa eller en miditrosa, sloggi kollektionen har med säkerhet din favorit. Upptäck nu superbekväma underkläder för varje dag i Feminints nätbutik!

Chantelles utbud

Chantelle är ett etablerat, välkänt märke med gamla anor. Deras bh:ar erbjuder felfria, vackra modeller som samtidigt ger exceptionellt stöd för närmast alla tillfällen.

Varesig du vill ha en sömlös formad kupa som är osylning under fint stickade kläder, plunge för sexiga toppar och klänningar, brottarrygg för vardagliga kläder eller exklusiva spets bh:ar för brölloppet så har Chantelle allt du behöver.

Chantelle grupperar sina produkter under Shallow (ytlig), Average (genomsnittlig) och Full Bust (full byst). Shallow-bh:ar är populära bland kvinnor som kanske har tappat lite fasthet i bysten, t.ex. efter graviditet eller viktminskning.
Om dina bröst fortfarande är "fasta" så passar Average-bh:ar dig bäst.
Och är dina bröst rundare upptill så vill du använda Full Bust för en mer centrerad och lyftande effekt.

Chantelle har även minimizer-bh:ar som ger dig upplevelsen av mindre byst utan att offra form, och ger dig en nättare passform för dina favoritstilar, som t.ex. tight sittande klänningar och toppar.

Du hittar Chantelles utbud bäst hos Feminint.

Amnings-BH; vad ska man tänka på?

När man ska köpa amnings-bh är en vanlig fråga, och svaret är… det varierar. Om du upplever att bysten börjar växa tidigt under graviditeten kan det vara en bra idé att direkt inhandla sin första amnings-BH. Har man vuxit ur sin vanliga storlek och behöver uppdatera bh-lådan kan man lika gärna investera i något som går att använda även efter graviditeten.

Köper man en bh tidigt i graviditeten kommer den med största sannolikhet vara för liten i kupan direkt efter förlossningen. Den kommer däremot kunna komma till användning senare under amningsperioden när bysten börjat minska igen. Den som köper amningsbh tidigt kommer alltså att behöva komplettera med en större storlek när förlossningen närmar sig.                                        

Har bysten inte ökat så mycket under graviditeten brukar det för de allra flesta fungera prima att köpa amningsbh 4-6 veckor innan beräknad förlossning. Om man ser till att då kunna få in en handflata i kupan ska det utrymmet räcka för att få plats med den mjölk som rinner till både innan och efter barnets födsel, samt lämna utrymme för amningsinlägg.

För den som är osäker och inte vill köpa amningsbh innan förlossningen rekommenderar vi att man ändå investerar i någon sorts helmjuk flexibel modell som ändrar form med bysten. En sån brukar inte kosta mycket och kan vara väldigt skön att ha med sig på BB.

Frågan de flesta brukar ställa är "Hur många behöver jag?". Det smartaste är att ha tre stycken. En riktigt mjuk en att ha på natten och två eller fler stadiga BH att växla mellan på dagen. Eftersom amnings-BH bärs i princip hela dagen, varje dag är det bra att ha några ombyten så att det inte blir panik när det är tvättdags. Att kunna variera mellan bygel och bygelfritt är också väldigt skönt. 

Under amningsperioden kan bysten dessutom ändra storlek både en och två gånger, så man kan behöva uppdatera sin storlek någon extra gång.

Är du osäker på vilken storlek du ska välja ska du gå till en underklädesbutik och få hjälp av ett proffs! Storleksmässigt vill du ha samma storlek som du har i vanliga fall, så titta på det till att börja med. Du kan såklart också prova dig fram bland de BHar du har hemma.

Hur ska en amningsbh sitta då? Jo – bysten ska få plats helt i kupan. Det får inte bli några "dubbelbröst" där bysten väller över kupkanten. Från sidan ska silhuetten vara slät, och bh-kanten ska inte trycka in på brösten. Bh-banden ska sitta så pass stramt att de stöttar bysten, dock utan att skära in i axlarna. Så precis som en vanlig BH!

Har du valt en bh med bygel (kan vara skönt om du har större byst som behöver mer stöd) är det viktigt att den sitter rätt. Den ska omfamna hela bröstet och inte klämma åt för hårt i armhålan där mjölkgångarna löper. Allra helst ska du undvika bygel, då det kan orsaka mjölkstockning i värsta fall. 

Om du köper amningsbh innan bebisen har kommit ska du knäppa den på mittersta eller yttersta hyskraden. Detta för att du ska kunna knäppa in den ett eller ett par steg när barnet har kommit och du blivit mindre runt ryggen.

Tänk på att bh:ar töjer sig, och att gravidkilona kommer lätta. Det gör också att ryggomfånget minskar. Använd hellre en bh-förlängare (hittas här) för att göra bh:n större runt ryggen under de sista graviditetsveckorna, så blir den inte för stor på en gång när bebisen har kommit och ryggmåttet blivit mindre.

I slutändan är det viktigaste att den sitter skönt. Sitter den skönt har du hittat rätt! Och bästa stället att leta är hos Abecita, Sveriges ledande märke inom amnings-BH! Du hittar dem här www.feminint.se/abecita

Effekten av sexiga underkläder

Underkläder är något alla har samlade i en byrålåda någonstans i sitt hem. Man vaknar på morgonen, kanske tar en dusch, går fram till den här lådan och plockar något att ha på sig över dagen. Det är den processen nästan alla går genom på morgonen, utan en endaste tanke på underkläderna utöver att de behövs. Då är det lätt hänt att man har på sig samma typ av släta bomullstrosor och BH varje dag utan att bry sig. Självklart är det okej att inte sätta en hög prioritet på att underkläderna ska vara snygga, men att bära sexiga underkläder har mer effekter än att du har snygga underkläder på dig.

Ett set med riktigt sexiga underkläder är inte bara vackert för ögat, det påverkar även ditt humör att det känns bekvämt och sexigt. När du har på dig riktigt vackra underkläder som både ser vackra ut och känns bra påverkar det ditt självförtroende på ett sätt du inte kan ana. Studier har visat att bärarens humör påverkas något enormt hela dagen av att hon känner sig sexig, vilket inte bara känns bra för henne, utan också påverkar prestationen på jobbet och i sociala interaktioner. Att man känner sig sexig ger automatiskt en bättre hållning och gör det lättare att ta kontroll över situationer.

Så vilka underkläder är bäst när det kommer till sexiga sådana? Vill du satsa på ett säkert kort kan du börja med något konventionellt; en BH och ett par trosor med lite extra spets och sirliga detaljer. Detta är de vanligaste plaggen vare sig det är i sexigt utförande eller helt vanligt slätt sådant. Alla seriösa märken som tillverkar underkläder har ett stort sortiment av trosor och BH av alla möjliga typer, så det blir inte svårt för dig att hitta något du gillar och kan bära. Särskilt Axami har ett enormt fokus på just dessa basplagg, och är väldigt omtyckta för sina sexiga, men ändå vuxna designer. I senare kollektioner har de experimenterat mycket med tyll, vilket ger en väldigt speciell känsla av sensualitet som inte går över till vulgaritet.

Ett steg över trosor och BH i sexighet hittar du stockings och höfthållare. Stockings går att få tag på med ett silikonband som håller dem uppe om man inte orkar krångla med höfthållaren, men effekten är så mycket större om du går hela vägen. Ett par stockings tillsammans med höfthållare sitter inte bara bättre; de ser bättre ut.

Känner du dig vågad på riktigt och vill känna dig som en gudinna av sensualitet kan du prova att bära det hetaste av underklädeplagg: Kroppsstrumpan. Precis som det låter är det lite som en strumpa, men för hela kroppen. Oftast är de i nät, så det är svårt att faktiskt kalla dem för plagg; de täcker inte särskilt mycket egentligen. Vad den gör är att ge dig en abstrakt känsla av sensualitet som hjälper dig på samma sätt som alla andra typer. 

7 vanliga misstag i valet av BH

Alla använder underkläder. Underkläder är sexiga, och sexiga underkläder finns i alla möjliga former och storlekar. Det finns dock ett plagg som är enormt tidskrävande att förstå och mäta. BHn är ett mystiskt plagg som inte ens bärarna alltid förstår. Vad är de 7 vanligaste misstagen man gör när man väljer en BH?

1. Du har för stor omkrets
Bandet ska sitta rakt över ryggen och ha samma höjd både fram och bak. Om det åker upp mellan skulderbladen är din behå för stor, hitta en med mindre omkrets.

2. Du väljer fel kupstorlek
Brösten ska fylla kuporna helt utan att det skär in eller rinner över någonstans. Skär det in är den för stor och om du inte fyller kuporna helt behöver du mindre kupstorlek.

3. Du står still när du provar
I vardagen sitter du nästan aldrig helt still, så för att få bästa resultat bör du även röra på dig lite i provrummet när du provar en BH. Lyft på armarna, sträck på dig, svinga armarna lite, snurra ett varv. Känn efter ordentligt och tänk på att mittdelen på behån ska vila plant mot bröstbenet, även när du lyfter armarna över huvudet.

4. Du anpassar inte behåvalet till ditt plagg
Olika behåar passar till olika plagg. En behå med push up passar fantastiskt bra till en djup V-ringning, och till figurnära plagg vill du ha en t-shirt-behå under. Ska du ha bara axlar är det definitivt en bra idé att ha en behå med avtagbara axelband!

5. Axelbanden sitter för hårt
Det är inte bara axelbanden som ska hålla upp bysten. Den största delen av det jobbet ska göras av omkretsen. Lätta därför på axelbanden lite så de inte skär in i axlarna.

6. Du använder innersta haken
Tänk på att din behå ska hålla länge, både din plånbok och miljön gynnas av det. Knäpp den därför alltid i yttersta haken när den är ny så att du kan gå över till hakarna längre in allteftersom bandet töjs ut.

7. Du köper samma storlek som du alltid har haft
Tänk på att din kropp förändras hela tiden. Bara för att du köpte en behå som passade för ett år sedan behöver det inte betyda att den passar idag. Våga prova andra storlekar i butiken, för att vara säker på att det blir rätt.

Hur bär man sina underkläder rätt?

Alla damer har massor av underkläder av otaliga typer för alla möjliga tillfällen. Simpla underkläder, detaljerade underkläder, sexiga underkläder; listan är milslång. Idag finns ett otroligt antal alternativ för damunderkläder, och ofta blir det väldigt svårt att hitta precis rätt. Oroa dig inte, det finns några fantastiska tips som kan hjälpa dig med precis detta. Allt handlar om din kroppsform, hur mycket du vågar visa och vad du ska ha på dig över underkläderna.

1.
Undvik genomskinligt. Planerar du att ha på dig tunna kläder är det smartast att satsa på ett par trosor i en färg som inte sticker ut så mycket. Är din hud väldigt ljus kan du välja plagg som benämns som färgen nude (inte att missta för "hudfärg"), medan det är bättre att leta efter en brun eller solbränd nyans om din hud är mörkare än en stereotypisk svensk dam.

2.
Se noga till så att underkläderna inte syns förbi ytterkläderna. Ett vanligt exempel på detta är en troslinje som tittar fram över byxkanten. Du kan undvika detta genom att hitta trosor med låg skärning om du ska bära jeans med låg midja. På samma sätt vill du ha BH utan axelband om du planerar att ha bara axlar.

3.
Hitta rätt passform. Om trosorna glider upp, veckar sig runt magen eller sitter åt för hårt behöver du hitta en storlek som är större. Om de istället hänger, glider ner eller lämnar tomrum i skrevet behöver du istället en mindre.

4.
Framhäv och kombinera dina fördelar. Om du tycker att din rumpa är det bästa som finns ska du ha en stringtrosa som visar upp höfterna eller bekväma boxertrosor, som trots att de täcker mycket är väldigt sexiga. Trosor i bikinistil kan hjälpa dig att betona en tränad mage.

5.
Maskera eventuella svagheter. Vill du spänna in magen eller dölja en valk kan du hitta en kontrollerande topp eller snygga underkläder med slimmande effekt. Det finns till exempel högt skurna trosor som trycker tillbaka överflödigt fett så att magen ser mer neutral ut. Den typen av underkläder som ska forma kroppen kallas passande nog Shapewear och finns att få tag på i lite mer specialiserade butiker.

6.
Det finns underkläder som kan ge dig det där lilla extra utan rikta sig till stora ingrepp som operationer. Dessa underkläder har vaddering, silikon eller något annat som lyfter eller formar, och får dig att se lite extra kurvig ut.

Vad är en Amnings-BH bra till?

När man nyligen har fått barn är det inte lätt att veta exakt vilken storlek man ska ha på sin BH, i och med att storleken fluktuerar under amningsperioden och att brösten vissa dagar svullnar. Detta gör det också svårt att leta efter modeller som kommer att passa igen eftr en snabb flytt av krokarna till andra hyskor. Därför finns det en typ av BH som finns till för detta ändamål, och inget annat.

En amningsbehå har kupor med luckor som lätt går att öppna utan att man behöver ta av behån i sig. Detta gör det väldigt enkelt och behagligt att amma, men de är också anpassade för storlekar som ändras något över perioden du ammar. De har extra många hyskor och krokar för att när som helst låta dig justera storleken till precis var du behöver ha den vid just det tillfället.

Det kan låta för bra för att vara sant med en BH som är lätt att amma med, och dessutom kan justeras efter dina brösts storleksändringar, men det finns. Det är bra och det är 100% sant. Känner du att du skulle ha användning för detta rekommenderas det att du genast springer ut och hittar en du gillar skarpt.

Ett rekommenderat märke är Freya, som är väldigt känt och omtyckt för sin väldigt höga kvalitet och behagliga, konventionella modeller som passar bra på vem som helst. Deras amnings-BHar är precis lika bra som alla deras andra produkter, och kommer garanterat att göra dig 100% nöjd.

De fem vanligaste BH-relaterade misstagen du kanske gör varje dag

1. Valkar som spiller över
Ett av de vanligaste misstagen relaterade till BH är att man har fel storlek som framhäver valkar du egentligen inte har. Det är inte på grund av att du ätit för många kakor, utan för att du har just fel storlek.

Lösningen är inte att köpa en stor BH. Hitta en BH som passar dig precis rätt istället för att godtyckligt gå efter en större storlek. Bandet ska sitta precis under skulderbladen och ska inte röra sig varken upp eller ner. 

2. Uni-boob
Unibrows är två ögonbryn som blivit ett, uni-boob är två bröst som gjort detsamma. Det är inte speciellt attraktivt när kroppsdelar som är två helt plötsligt ser ut att vara en. Detta händer speciellt hos storbystade damer som använder en för liten BH för att ge illusionen av en mindre byst.

Lösningen: Du vill ha en BH som lyfter och samlar brösten. Detta kommer ge ett intryck av en längre och smalare siluett. Håll dig till storleken du faktiskt har istället för att gå ner till en för liten storlek. Det kommer ge dig motsatt effekt och få din byst att se tyngre och hängigare ut än vad den är.

3. Hängbröst
Detta bekymmer behöver inte direkt någon närmare förklaring, och är till mångas förfäran väldigt vanligt. Med rätt BH kan du dock besegra tyngdkraften utan problem!

Lösningen: Återigen är det bandet som är det viktigaste att tänka på, då det utgör 70% av stödet dina bröst får. Åker bandet upp över ryggen? Då är det alldeles för stort och du behöver ha en storlek mindre i omkretsen. Här lönar det sig att köpa en BH i bättre kvalitet med lång livstid.

4. Tvättar dina underkläder i tvättmaskin
Visst, det är superenkelt och spara en massa tid, men det kommer definitivt att skada din BH och göra så att den tappar både formen och det stöd som den är byggd för att ge, vilket i slutändan ger dig hängiga bröst.

Lösningen: Tvätta dina underkläder för hand. Om du inte har något val, välj ett milt program i din tvättmaskin och låt din BH lufttorka liggandes platt.

5. Synliga troslinjer
Vi har alla haft dem från och till – trosorna som syns genom dina åtsittande plagg. Synliga troslinjer kan lätt förstöra det eleganta intrycket din klänning är tänkt att ge, men det är enkelt fixat!

Lösningen: Med trosor som tanga eller string behöver du inte bry dig om synliga troslinjer. Om det är en trostyp du inte gillar kan du hitta många andra alternativ. Trosor utan synliga sömmar som är sydda i ett stycke tyg är dock det ultimata alternativet.