De grundläggande trostyperna

Som luften man andas och vattnet man dricker är underkläder en sån del av livet man inte riktigt tänker på. Det är dags att ändra på det, det ska inte gå en sekund till utan att du vet exakt vad du bär och varför, särskilt som 99% av alla som läser detta bär underkläder just i denna sekund. Med lite hjälp av underklädesbloggen minoo.se ska du få lite grundläggande förklaringar.

Först är Boyshorts, en typ av trosor som är formade efter herrbriefs. Likt hipstertrosor har de en mer rektangulär form och har lägre skurna ben än de flesta typer av trosor. Vissa modeller sträcker sig till och med ner en bit på låren. Om de är gjorda i rätt material och sydda rätt har de, likt stringtrosor, ingen synlig troslinje under tajta kläder. Längre boyshorts kan även användas ensamma som mys- eller sovkläder.

Nästa är vad som hos många är kända som "mormorstrosor". Officiellt är de kända som briefs, och ger full täckning med väldigt hög linning. Visst är det inte det sexigaste plagget som existerar, men komforten är maximal. Tyvärr är den navelhöga designen väldigt synlig under lågt skurna jeans och byxor.

På 80-talet fick en typ av briefs med högt skurna ben en ny våg av popularitet tack vare Jane Fonda och hennes träningsvideos, och de finns fortfarande, senast uppvisat av Miley Cyrus. French-cut-trosor är mer eller mindre briefs, men med högt skurna ben för dem som ogillar det elastiska bandet runt benen i vanliga briefs.

Hipstertrosor, som inte har någonting att göra med hipsterkulturen, är väldigt lika boyshortss i utförandet, med skillnaden att midjebandet går längs höfterna snarare än midjan. De täcker allt, men funkar ändå perfekt till låga jeans och byxor.

Bikinitrosor är, precis som det låter, designade efter bikiniunderdelar. Midjebandet är tre tum under den naturliga midjan och har väldigt högt skurna ben. De går också att få i stringform om man föredrar det, då delas benöppningarna endast av ett tunt band, med fram- och baksida i form av två trianglar. Bikinitrosor har så pass obefintlig troslinje att man kan ha dem under nästan vad som helst.

När någon söker trosor att ha under tajta kläder är det första man tänker alltid string. Likt bikinitrosor är stringtrosor väldigt låga, och täcker inte rumpan överhuvudtaget, så det finns ingen troslinje.

Sist och minst har vi G-string. Likt stringtrosan täcker den inte rumpan, men den har inte mycket fram heller. Både bak- och framsidan är direkt ihopsydda med midjebandet. Då string och till och med boyshorts ger en osynlig troslinje finns det ingen praktisk anledning att ha dessa på sig, utan de är till för de gångerna man vill vara extra sexig.