För- och nackdelar med Nike och deras skor

För- och nackdelar med Nike och deras skor

Dags att köpa nya skor? Ett av de allra populäraste märkena på marknaden, åtminstone när det kommer till att klä sig ledigt, är Nike. Förutom det välkända varumärket har de även ett antal andra skor under sin regi, bland annat Converse och Jordan. Mest välkända är dock kanske just Nike-märket, och i den här texten tittar vi lite närmare på vilka för- och nackdelar som finns med att köpa skorna.

Fördelar

  • Märket. Som så ofta när man handlar kläder, är det delvis märket man betalar för. Att kändisar som till exempel Tiger Woods och Lebron James bär Nikes regelbundet har säkerligen drivit på försäljningssiffrorna en hel del. Det, och en rad andra samarbeten, har bidragit till att Nike har lyckats hålla sitt varumärke bland det mest populära i världen när det kommer till skor.
  • VD:n Mark Parker har beskrivit sig själv som en produktnörd. Kanske har det bidragit till att skoföretaget ofta ligger i framkant när det kommer till material och utformning. Ett exempel på det är deras Flyknit-teknik, som gör skorna välformade i ett mycket lätt material. Ett annat exempel är Hypercool, som ger skorna mycket bra ventilation.
  • Bekväma. Många bär dessa skor för att de helt enkelt anses vara väldigt bekväma.

Nackdelar

  • Japp, det kostar. Priserna på Nikeskor är relativt höga jämfört med hur det ser ut hos många av konkurrenterna. Många tycker att det är värt det, medan andra hellre köper ett par sneakers från ett annat varumärke. Om märket i sig inte är viktigt, är det möjligt att man kan hitta ett par mycket billigare skor som ändå kan göra en nöjd.
  • Begränsat sortiment. Det är egentligen inget konstigt, men det är svårt att köpa skor från Nike till mer formella sammanhang. De har helt enkelt hittat sin nisch, och det är främst för träning som skorna är formgivna. Dock är det många som bär dem som en del i en vardaglig outfit, men vid högtidliga tillfällen är det knappast förstahandsvalet.