7 vanliga misstag i valet av BH

Alla använder underkläder. Underkläder är sexiga, och sexiga underkläder finns i alla möjliga former och storlekar. Det finns dock ett plagg som är enormt tidskrävande att förstå och mäta. BHn är ett mystiskt plagg som inte ens bärarna alltid förstår. Vad är de 7 vanligaste misstagen man gör när man väljer en BH?

1. Du har för stor omkrets
Bandet ska sitta rakt över ryggen och ha samma höjd både fram och bak. Om det åker upp mellan skulderbladen är din behå för stor, hitta en med mindre omkrets.

2. Du väljer fel kupstorlek
Brösten ska fylla kuporna helt utan att det skär in eller rinner över någonstans. Skär det in är den för stor och om du inte fyller kuporna helt behöver du mindre kupstorlek.

3. Du står still när du provar
I vardagen sitter du nästan aldrig helt still, så för att få bästa resultat bör du även röra på dig lite i provrummet när du provar en BH. Lyft på armarna, sträck på dig, svinga armarna lite, snurra ett varv. Känn efter ordentligt och tänk på att mittdelen på behån ska vila plant mot bröstbenet, även när du lyfter armarna över huvudet.

4. Du anpassar inte behåvalet till ditt plagg
Olika behåar passar till olika plagg. En behå med push up passar fantastiskt bra till en djup V-ringning, och till figurnära plagg vill du ha en t-shirt-behå under. Ska du ha bara axlar är det definitivt en bra idé att ha en behå med avtagbara axelband!

5. Axelbanden sitter för hårt
Det är inte bara axelbanden som ska hålla upp bysten. Den största delen av det jobbet ska göras av omkretsen. Lätta därför på axelbanden lite så de inte skär in i axlarna.

6. Du använder innersta haken
Tänk på att din behå ska hålla länge, både din plånbok och miljön gynnas av det. Knäpp den därför alltid i yttersta haken när den är ny så att du kan gå över till hakarna längre in allteftersom bandet töjs ut.

7. Du köper samma storlek som du alltid har haft
Tänk på att din kropp förändras hela tiden. Bara för att du köpte en behå som passade för ett år sedan behöver det inte betyda att den passar idag. Våga prova andra storlekar i butiken, för att vara säker på att det blir rätt.